Ultrasone smering

Rotating equipment produceert een breed spectrum van geluid. Een grote bijdrage van stress in machines is wrijving. Ultrasone meetinstrumenten kunnen deze wrijving detecteren. De wrijving, en dus ook het geluid, neemt af naarmate er wordt gesmeerd. 

Door te focussen op een smalle band van hoge frequenties detecteert het ultrasone smeertoestel subtiele veranderingen in amplitude en geluidskwaliteit geproduceerd door de procesapparatuur. Daarna moduleert het ultrasone smeertoestel de normaal niet te detecteren geluiden en maakt deze hoorbaar om vervolgens via de headset te beluisteren en worden de detecties ook gevisualiseerd op het display om trends te monitoren en vergelijkingen en analyses te kunnen maken. 

Door frequent te smeren met het ultrasone smeertoestel kan ondersmering / oversmering worden voorkomen, waardoor schades tot een minimum worden beperkt.

Voor meer informatie omtrend de voordelen van ultrasone smeertechniek, neem contact met ons op. Onze PMG specialisten helpen u graag verder.